16 بهمن 1393 - 10:34
شناسه خبر: 1947
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
بخش خصوصی علاقهمند به شفافیت بیشتر است
صنایع و واحدهای تولیدی بهشدت از مشکل نقدینگی رنج میبرند
یک عضو اتاق بازرگانی تاکید کرد: ساده سازی و آسان سازی قوانین و مقررات و در کنار آن ایجاد مشوق های صادراتی به عنوان عاملی مهم برای رشد اقتصادی محسوب می شود.
به گزارش پایگاه خبری کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، غلامرضا سلیمانی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه صنایع و واحدهای تولیدی از مشکل نقدینگی بشدت رنج می برند گفت: در حالی که قیمت نفت کاهش یافته به همه بخش های اقتصادی از جمله بازار سرمایه فشار مضاعف وارد می شود و ما باید از همین فرصت استفاده کنیم تا بازار سرمایه بتواند منابع بیشتری را جذب کند.
وی گفت: اگر بتوانیم تعامل بین دولت و شرکتها را بیشتر کنیم به گونهای توانستهایم جلوی تصمیماتی که رکود را تشدید میکند، بگیریم.
وی ادامه داد: طی سالهای گذشته هدایت بخش اعظمی از منابع کشور به سمت کارهای مولد نبوده و از این رو نگاه به بازار سرمایه باید به گونهای باشد که منابع بانکی به سمت بنگاههای کوچک و متوسط برود و زمینه اشتغالزایی و بهره وری در واحدهای تولیدی را فراهم کند.
وی با بیان اینکه در بحث بازار کار، سیاستهای دولت باید به گونهای باشد که به سمت بهبود فضای کسب و کار و تحول در بازار کار برود گفت: ایران در منطقهای واقع شده که تاثیر زیادی بر اقتصاد و بازار منطقه دارد و میتواند امکانات مناسبی برای روابط دو جانبه و یا سه جانبه ایجاد کند.
این فعال بازار سرمایه همچنین با بیان اینکه استفاده و تجمیع نظرات و تجربیات کارآفرینان در کنار نظرات بخش خصوصی می تواند در این زمینه موثر واقع شود اظهار کرد: اگر محیط شفاف کسب و کار برای افراد مهیا شود بسیاری از ایدههای خلاقانه و کارآفرینانه به ثمر خواهد نشست و بخش خصوصی زمانی موفق می شود که تعامل سازنده با دولتمردان، مجلس و قوه قضاییه و سپس با گروههای تصمیم گیر در کشور داشته باشند و این تعامل تنها از طریق اتاق بازرگانی میسر می شود.
باید ارتباط بین بازار سرمایه و اتاق های بازرگانی ایجاد شود
وی تاکید کرد: باید ارتباط بین بازار سرمایه و اتاق های بازرگانی ایجاد شود تا بخش خصوصی بتواند از این منابع بزرگ استفاده کند و ورود فعال اتاق در مراحل تدوین برنامه ششم تاثیر بسزایی دارد تا جایگاه بخش خصوصی بیش از گذشته فعال شود و نگاه و رویکرد سیاست های کشور را به سمت بخش خصوصی جهت دهد.
وی با بیان اینکه شرکتهای تولیدی که در بازار سرمایه ثبت می شوند به دلیل شفاف سازی می توانند اعتماد سرمایه گذاران را جلب کنند،گفت: بازار سرمایه از جمله بخش هایی است که می تواند در قبال فشارهای ناشی از کاهش قیمت نفت موجب ایجاد رشد شود.
اقتصاد ایران مزیت هایی دارد که سرمایه گذاری را با ارزش افزوده بالا همراه می کند
سلیمانی با بیان اینکه اقتصاد ایران مزیت هایی دارد که سرمایه گذاری را با ارزش افزوده بالا همراه می کند گفت: یکی از دغدغههای مهم این است که پس از تحریم باید برنامه داشته باشیم تا شرکتها بتوانند رقابت کرده و موفق عمل کنند و وزارت اقتصاد و اتاق بازرگانی وظیفه دارند که بر روی دوران تحریم به طور جدی کار کرده و بررسی کنند.
وی در عین حال تاکید کرد: در صورتی که از حرف زدن فاصله بگیریم و به سمت عمل کردن برویم، مشکلات ریشهکن خواهد شد از این رو باید کمک کنیم تا قانون بهبود فضای کسب و کار دقیقا اجرایی شود و بازار کار ایران مسیر تحول را طی کند.
وی همچنین در بخشی از سخنان با تاکید بر ضرورت توجه ویژه دولت به صادرات غیرنفتی گفت: در شرایط فعلی به نظر می رسد که دولت با حمایت های خود می تواند صادرات غیرنفتی کشور را توسعه دهد و بر مبنای این توسعه، نگرانی خود از کاهش درآمدهای نفتی و وابستگی بودجه به این درآمدها را کاهش دهد که البته نقش اصلی توسعه صادرات غیرنفتی به عهده فعالان اقتصادی و تشکل ها است اما بدون شک دولت با مقررات زدایی و برداشتن قوانین و مقررات زاید و ارایه مشوق های تجاری می تواند در این زمینه حمایت کند.
بخش خصوصی علاقهمند به شفافیت بیشتر است
سلیمانی همچنین با بیان اینکه بخش خصوصی از اینکه بازار رقابتی قیمتها را مشخص کند، استقبال کرده و علاقهمند به شفافیت بیشتر است گفت: استفاده از فاینانس ارزی و ریالی در شرایط کنونی موفقتر از بخشهای دیگر است ، بنابراین پیوند بین اتاق بازرگانی و بازار سرمایه برقرار شود تا بازار رقابت را واقعی کرده و از انحصار و رانت بیرون بیاید.
وی در عین حال گفت: شرکتها از کمبود نقدینگی رنج میبرند و با منابع قفل شده بانکها مواجه هستند و بازار سرمایه نیز آن طور که باید و شاید نمیتواند پاسخگوی نیاز فعالیتهای تولیدی باشد.
منبع: ایسنا